درخواست مشاوره
به مشاوره با کارشناس دیجیتال مارکتینگ نیاز دارید؟
روشهای سئو سایت سال به سال تغییر پیدا میکنند. به گونهای که روش 2010 را نمیتوان برای سال 2020 به کار برد. موتورهای جستجوگر برای اینکه بتوانند باعث کسب بهترین نتایج شوند، از الگوریتمهای مختلف استفاده میکنند. الگوریتم های گوگل نیز به صورت دائمی در حال بهروزرسانی هستند؛ چرا که از این طریق میخواهند به نیاز کاربران پاسخ بگویند. الگوریتمهایی که گوگل دارد شامل موارد مختلفی میشوند. هر کدام از آنها قادر هستند وظایف گوناگونی را به انجام برسانند و دارای اثرگذاری متفاوتی هستند. برای اینکه با این الگوریتمها و میزان اثرگذاری آنها آشنا شوید، تا انتهای مطلب دنبالکننده ما باشید.
الگوریتم گوگل چیست؟
در ابتدا اجازه دهید به بررسی این سوال بپردازیم که اصلا الگوریتم چیست؟ الگوریتم را میتوانیم مجموعهای از سیستمهای پیچیده در نظر بگیریم که به کمک گوگل میآیند تا بتواند مرتبطترین صفحات را برای عبارت جستجو شده پیدا کند و سپس به رتبهبندی آنها بپردازد. سیستم رتبهبندی گوگل ساختهشده از چندین الگوریتم است. این الگوریتمها برای ارزیابی صفحه چند مولفه درونی و بیرونی را در نظر میگیرند.
انواع الگوریتم های گوگل چیست؟
همانطور که اشاره کردیم دنیای گوگل سرشار از انواع الگوریتمها است که هر کدام مسئول انجام کارهای گوناگونی هستند. در ادامه به بررسی مهمترین آنها خواهیم پرداخت و نگاهی به میزان تاثیرگذاری هر یک خواهیم انداخت؛ پس همراه ما باشید.
الگوریتم هیل تاپ یا تپه
اولین مدیر و الگوریتم شرکت گوگل هیل تاپ یا تپه بود. این الگوریتم در سال 2003 به دنیا معرفی شد و پس از معرفی توانست تاثیرات قابلتوجهی را بر روی موتورهای جستجو بگذارد. الگوریتم هیل تاپ گوگل باید میتوانست سایتهای مرجع و دایرکتوری های معتبر را شناسایی کند. بعد از شناسایی اطلاعات گوناگونی را از دایرکتوریها به دست میآورد و سپس با کمک آنها نهایت تلاش خود را به کار میگرفت تا بتواند بهترین نتایج موجود را در اختیار کاربران بگذارد. در واقع میتوانستیم از دایرکتوری به عنوان انبار اطلاعاتی مهم اینترنت یاد کنیم که هیل تاپ سمت ریاست را برعهده گرفته بود. همچنین سایتها نیز حکم موجودی انبار را داشتند. لازم به ذکر است در حال حاضر هیل تاپ یکی از الگوریتمهای بازنشسته گوگل به حساب میآید و دیگر فعالیتی در این عرصه ندارد.
الگوریتم پاندا
یکی دیگر از الگوریتم های گوگل، الگوریتم پاندا است. این الگوریتم نیز در سال 2011 شروع به کار کرد. این الگوریتم کیفیت محتواهای موجود در سایت را مورد بررسی قرار میدهد. الگوریتم گوگل کیفیت مقالات و محتوا را بررسی میکند تا از این طریق از به نمایش در آمدن محتوای بیارزش جلوگیری کند. برای برقراری یک رابطه دوستانه با الگوریتم پاندا نیاز است تا به یک سری از نکات توجه کنید. الگوریتم پاندا انجام دادن خیلی از کارها را منع میکند؛ از جمله:
- نباید مقالات و مطالب را از سایتهای دیگر کپی کنید.
- نباید از مطالب غیرمرتبط با موضوع سایت خود استفاده کنید.
- باید مطالب موجود در سایت را به صورت دائمی بهروزرسانی کنید.
- از تبلیغات بیش از حد استفاده نکنید.
به طور کلی گوگل انجام کارهای مختلفی را پیشنهاد میدهد که از مهمترین آنها میتوانیم به گزینههای زیر اشاره داشته باشیم:
- کاری کنید تا کاربر مدت زمان بیشتری را در سایت شما بگذراند.
- ترافیک سایت یا گردش در صفحات داخلی سایت را افزایش دهید.
- میزان فرار از سایت را کاهش دهید.
در شبکههای اجتماعی فعالیت کنید و برندسازی را فراموش نکنید
الگوریتم پنگوئن
سومین مدیر در میان الگوریتم های گوگل، الگوریتم پنگوئن است. این الگوریتم نیز در سال 2012 راهاندازی شد و هدف از آن مبارزه با لینکسازی اسپم است. این الگوریتم با سایتهایی مبارزه میکند که از روش سئو کلاه سیاه برای بالا بردن خود در نتایج گوگل و لینکسازی استفاده میکنند. الگوریتم پنگوئن برای اینکه سایتها مجازات نشوند، راهکارهایی را پیشنهاد میدهد. انجام کارهای مختلفی باعث خوشحال شدن الگوریتم پنگوئن خواهد شد؛ از جمله:
- از سایتهایی که غیرمرتبط با فعالیت شما هستند، لینک نگیرید.
- به جای اینکه لینک بخرید، لینکسازی کنید.
- در داخل سایتتان لینکسازی بیش از حد انجام ندهید.
- اگر سایتی محتوای ارزشمند و مفید نداشته باشد، به هیچ عنوان لینک دریافت نکنید.
الگوریتم مرغ مگس خوار
اگر بخواهیم از زیرکترین و ریزبینترین الگوریتم گوگل یاد کنیم، الگوریتم مرغ مگس خوار در اولویت قرار میگیرد. این الگوریتم در سال 2013 به عنوان یک مدیر فعال، فعالیتهای خود را شروع کرد. زبان نوشتاری و زبان کلامی هر سایت با سایت دیگر متفاوت است و الگوریتم مرغ مگس خوار این تفاوتها را شناسایی میکند و سپس مطابق با نیاز کاربر آنها را در نتایج گوگل نشان میدهد. باتوجهبه این تفاوتها این الگوریتم از کارمندان خود درخواست میکند تا حساسیتهای بیشتر را برای بررسی کردن به خرج دهند. الگوریتم مرغ مگس خوار بر روی چیزهای مختلفی تاکید دارد که از جمله آنها میتوانیم به گزینههای زیر اشاره داشته باشیم:
- کلمات کلیدی باید بهینهسازی شوند.
- انکرتکستها باید بهینهسازی شوند.
- برای کاربران بیحوصله مقالات کوتاه انتشار دهید.
- از تصاویر و ویدیو در محتواسازی استفاده کنید.
الگوریتم کبوتر
طراحی و راهاندازی الگوریتم کبوتر به سال 2013 بر میگردد. یکی از مشکلاتی که کاربران گوگل با آن دست و پنجه نرم میکردند، دسترسی به مکانها بود. بعضی از کاربران به دلیل عدم آشنایی با تمامی مناطق با مشکلات مختلفی مواجه میشدند. همین موضوع دلیلی بود تا الگوریتم کبوتر مدیران وبسایت را مجاب سازد نسبت به ایجاد تغییراتی اقدام کنند و از این طریق باعث دسترسی راحت کاربران شوند. برای دسترسی آسانتر الگوریتم کبوتر موارد زیر را پیشنهاد میدهد:
- هاست انتخابی شما باید باتوجهبه موقعیت مکانی باشد.
- با پسوند ملی دامین را انتخاب کنید.
- موقعیت جغرافیایی سایت خودتان را درج کنید.
الگوریتم فرد
از دیگر الگوریتم های گوگل میتوانیم به فرد اشاره داشته باشیم که در سال 2017 راهاندازی شد. هدف از اجرای این الگوریتم مبارزه با تبلیغات بیش از حد بود؛ چرا که تبلیغات بیش از حد میتواند محتوا را بیکیفیت و بیارزش سازد. انجام موارد زیر میتواند بر روی الگوریتم فرد تاثیرگذار باشد:
- تولید کردن محتوا باکیفیت و ارزشمند
- تعداد تبلیغهایی که بر روی سایت وجود دارند.
لینکهای اسپم باید پیدا و سپس Disavow شوند.
نکات مهم
الگوریتم های گوگل در انواع مختلفی وجود دارند که هر کدام از آنها تاثیرگذاری خاصی را در رتبهبندی دارند. این الگوریتمها برای اینکه بتوانند به رتبهبندی صفحات سایت بپردازند، محتوا را با دقت بسیار بالایی مورد بررسی قرار میدهند. به طور کلی هر کدام از این الگوریتمها با اهداف مختلفی به دنیای سئو و گوگل معرفی شدند که سعی کردیم به صورت خلاصه هر یک را برای شما شرح دهیم.