آنالیز رقبا

آنالیز رقبا

اگر دارای فعالیت و کسب و کاری هستید که تصمیم دارید مشتریان بیشتری جذب کنید و یا درصد بیشتری از بازار را برای خود بدست آورید تا به این طریق بتوانید میزان سود بیشتری از کسب و کار خود کسب کنید باید به دنبال روش هایی باشید که بتوانید از رقبای خود در این زمینه پیشی بگیرید و مزایای بیشتری را به مشتریانتان نسبت به رقبای خود در بازار ارائه دهید. برای دستیبابی به این هدف باید خط مشی های رقبا مورد تجزیه و تحلیل قرار بگیرند و یا به عبارتی آنالیز رقبا را انجام دهیم. در ادامه به شما خواهیم گفت که چگونه می توانید رقبای خود را مورد آنالیز و بررسی قرار دهید.

تحلیل و آنالیز رقبا چیست؟

در ابتدا بهتر است با مفهوم آنالیز رقبا آشنا شویم یعنی نقاط قوت و نقاط ضعف رقبایمان را بشناسیم و آن ها را ارزیابی کنیم، به این طریق شناخت خوبی از فرصت ها و تهدیدها بدست می آوریم و با ارزیابی و بررسی استراتژی ها، نقاط ضعف و قوت و سایر مسائل متوجه خواهیم شد که کدام رقیبمان قوی تر عمل کرده اند و باید الگو های رفتایی آن ها را ادامه دهیم و یا اینکه کدام رقبایمان ضعیف ترند و باید از آنها دوری کنیم.

تحلیل و آنالیز رقبا چه مزیت هایی دارد؟

در خدمات سئو هنگامی که رقبایمان را از همه جهات مورد بررسی و تحلیل قرار می دهیم متوجه خواهیم شد که چه اطلاعاتی را باید در این زمینه کسب کنیم؟ با پاسخ به سوالات مهمی از این قبیل متوجه خواهیم شد که چه اطلاعاتی از رقبا مهم هستند و برای دستیابی به آن ها باید تلاش کنیم؟

  • رقبای ما چه افرادی هستند؟
  • چه هدف هایی را دنبال می کنند؟
  • استراتژی های رقبایمان چه هستند؟
  • محصولاتی را که به فروش می رسانند شامل چه مواردی می شوند؟
  • رقبا از چه تبلیغاتی استفاده می کنند و چه رسانه ایی مد نظرشان است؟
  • تشخیص سهم بازار از رقیبان و تعیین درصد آن
  • تشخیص نقاط ضعف و قوت رقبا
  • و …
مطالعه بیشتر:   چه زمانی از تگ کنونیکال استفاده می کنیم؟

با پاسخ به این سوالات و تجزیه و تحلیل رقبا می توانیم به روشی راحت و سریع دست یابیم که به وسیله آن بتوانیم محصولات و یا خدماتی را که ارائه می دهیم با رقبایمان مقایسه کنیم و به قدرت بالاتری نسبت به آن ها برسیم.

آنالیز رقبا

تحلیل و آنالیز رقبا به چه صورتی انجام می گیرد؟

حالا باید به دنبال پاسخ تحلیل رقبا باشیم که به چه صورتی انجام می شود، باید گفت که 2 مرحله الزامی است که شامل موارد زیر می شوند:

  • بدست آوردن اطلاعاتی در رابطه با رقبا: هیچ گاه داشتن رقیب موضوعی خوشایند نبوده است ولی هر فعالیتی نیاز به رقیب دارد که باید برای پیشرفت و ترقی خود رقیبان خود در بازار را بشناسیم و فقط در این صورت است که می توانیم نقاط ضعف و قوت و اهداف آن ها را تشخیص داده و نگرانی خود را از این طریق برطرف سازیم.
  • تحقیق و جستجوی رقبا: برای دستیابی به این امر روش های زیادی وجود دارد اما روشی دقیق تر و آسان تر استفاده از سایت هایی همچون آمازون و گوگل می باشد. در قدم اول بهتر است که برند خود را جستجو کنیم، در قدم بعدی ایده ای مناسبی برای جستجوی محصول خود بیابیم.
  • این کار را هم می توانیم با کمک کلید واژه های مختلف، فعالیت های مشابه و شبکه های اجتماعی که در این زمینه فعال هستند پیدا کنیم. بررسی رتبه الکسای رقبا نیز موضوع حائز اهمیتی می باشد، زمانی که رقبا را در کنار هم چیدیم باید وجه تمایز آن ها را نیز پیدا کنیم.

 به عنوان مثال آن دسته از رقیبانی که بیشتر مورد توجه مشتریان و مخاطبانشان قرار گرفته اند در یک ردیف و رقیبانی که به صورت غیر مستقیم با شما رقابت می کنند نیز در ردیف دیگری قرار می گیرند و به این منوال توانسته ایم به یک نگرش کلی و جامع در رابطه با رقبایمان در بازار دست یابیم.

مطالعه بیشتر:   کارآموزی در گوگل

تحلیل رقبا شامل چه مراحلی می شود؟

  • شناسایی رقبا: هر شرکت و کسب و کاری می تواند سایر شرکت هایی که در زمینه کاری خود فعالیت می کنند را جز رقبای خود بداند و در واقع اینن شرکت ها دارای کالا ها و خدمات مشابهی هستند.
  • هدف های رقبا را تعیین کنیم: باید بدانیم رقیبان چه اهدافی را دنبال می کنند و از دنبال کردن این اهداف چه انگیزه ای دارند؟ شاید فکر کنیم که هدف اصلی آن کسب سود بیشتر است این درست است ولی تنها هدف اصلی این شرکت ها نیست و آن ها برای دستیابی به هدف های خود بازه زمانی کوتاه مدت و بلند مدت در نظر می گیرند،.

برخی از شرکت ها نیز فقط به کسب سود خود فکر نمی کنند و رضایت مشتریان برایشان جایگاه بالاتری دارد، در اینجا به یک مسئله مهم تر هم می رسیم و آن این است که نه تنها سود آوری بلکه افزایش سهم بازار، عرضه خدمات بهتر به مشتریان و غیره نیز مهم می باشد.

آنالیز رقبا

اگر این اهداف را بشناسیم بهتر می توانیم متوجه وضع حال آن ها شویم و بدانیم که آیا رقبایمان از جایگاه خود راضی هستند یا خیر و در برابر روش های مختلف رقابتی از خود چه عکس العملی را نشان می دهند؟

  • هر چه قدر خطی مشی ها دو شرکت بیشتر به هم شباهت داشته باشد رقابت میان آنها نیز افزایش می یابد. اگر می خواهیم خط مشی مناسبی داشته باشیم باید شرکت رقیبمان را از لحاظ کیفیت کالا و خدمات، ویژگی ها، روش تعیین قیمت، روش های تبلیغاتی و غیره مورد بررسی قرار دهیم.
مطالعه بیشتر:   پیج رنک گوگل

برای تشخیص یک خط مشی مفید و کاربردی باید رقیبان و مشتریان بالقوه و بالفعل خود را شناسایی کنیم و مورد بررسی قرار دهیم، سپس اقدام به تهیه خط مشی های رقابتی مناسب نماییم تا بتوانیم نسبت به رقبای خود از لحاظ خط مشی در جایگاه بالاتری قرار بگیریم و مزایای بیشتری را به مشتریان خود ارائه دهیم.

  • در هنگامی بررسی رقبا باید نقاط ضعف و قوت آن ها را شناسایی کنیم و اطلاعات جامع و گسترده ای را از آنها جمع آور کنیم که مربوط به هدف ها، خط مشی ها، روش های عملکردی آن ها می باشد که برای دستیابی به این منظور باید از منابع معتبری همچون روش های بازاریابی، تجربه های شخصی خود و چیز هایی که در مورد آن ها شنیدیم و شایع شده است استفاده کنیم.
  • هنگامی که به این اطلاعات دست یافتیم متوجه واکنش های متفاوت آن ها خواهیم شد برخی واکنش شدیدی ندارند و مشتریان خود را نسبت به خدماتشان وفادار می دانند برخی بسیار تند رفتار می کنند و در میزان کم شدن فروششان واکنش نشان می دهند برخی نیز از روش های دوستانه تری استفاده می کنند و از موقعیت خود دفاع می کنند.

نتیجه گیری:

هنگامی که به بررسی و آنالیز رقبای خود پرداختیم باید بدانیم که چگونه با آن ها رفتار کنیم و به جای حمله به رقبایی که از قدرت آن چنانی برخوردار نیستند و ضعیف تلقی می شوند رقبای قوی تر خود را که از توانایی های خوبی در مدیریت کسب و کارشان برخوردار می باشند مورد ارزیابی قرار دهیم تا بتوانیم نسبت به آنها از مزایای بیشتری برای مشتریانمان برخوردار باشیم.

Comments are disabled.