بنچ مارکینگ

بنچ مارکینگ یکی از ابزارهایی است که مدیران از آن برای بررسی میزان موفقیت سازمان خود استفاده می کنند . بنچ مارکینگ یا الگوبرداری فرایند سنجش و مقایسه محصولات، خدمات و فرایندها، روش ها ،هزینه ها ، اثربخشی، رضایت مشتریان و همچنین سایر شاخص های قابل اندازه گیری شرکت با سازمان هایی است که در یک یا چند مورد ذکر شده به عنوان رهبران صنعت شناخته می شود.

درحقیقت مدیران خوش‌فکر می‌توانند با استفاده از بنچ مارکینگ شرکت های موفق و پیشرو در حوزه فعالیت خود و حتی سایر حوزه ها را شناسایی و آنها را به عنوان الگوی خود قرار دهند. مدیران می توانند با مقایسه سازمان خود با این شرکت های الگو عملکرد سازمان را بهبود بخشند و شکاف موجود تا دستیابی به وضعیت مطلوب خود را تشخیص دهند و آن را کاهش دهند.

سازمان ها می توانند به کمک تجزیه و تحلیل جنبه های مهمی مانند نحوه مدیریت کسب و کار و روش تولید و استراتژی های فروش و تکنیک های بازاریابی و همینطور سایر موارد این سازمانها و دلایل موفقیت آنها را بیابند. همچنین این امکان را پیدا می کنند تا با بررسی و تحلیل ها در یابند که چه چیزی را می توانند در سازمان خود تغییر و بهبود دهند تا به نتایج مطلوب برسند.

در صورتیکه بنچ مارکینگ به صورت صحیح انجام شود می تواند ابزاری بسیار قدرتمند برای سنجش عملکرد سازمان در زمینه های مختلف باشد. به علاوه آن بنچ  مارکینگ به طور بالقوه اطلاعات ارزشمندی را در اختیار سازمان قرار می‌دهد که می‌تواند برای بهبود شیوه های تجاری فعلی سازمان مورد استفاده قرار گیرد. و برای برنامه ریزی آینده سازمان بسیار مفید باشد.

بنچ مارکینگ

چگونه بنچ مارک انجام دهیم ؟

حال اگر بخواهیم بدانیم که چگونه می‌توان برای یک کسب و کار بنچ مارکینگ کرد کافیست به مراحل این کار که در ادامه توضیح میدهیم نگاهی بیندازیم :

۱_ برنامه ریزی

برنامه ریزی اولین و مهمترین قسمت بنچ مارکینگ می باشد هرگونه اشتباه و کم و کاستی در این قسمت سایر مراحل را نیز با مشکل مواجه می کند و تحت تاثیر قرار می دهد. پس اگر می‌خواهید سایر قسمتها را به کارآمد ترین و اثربخش ترین شکل ممکن انجام دهید زمان و توجه کافی را به اجرای این قسمت اختصاص دهید.

مطالعه بیشتر:   گوگل آنالیتیکس، کارآیی و اهمیت آن

قسمت اول: اولویت ها و شاخص هایی که می خواهید در مورد آنها بنچ مارک انجام دهید را مشخص کنید.

فضول و تعادل مدیران ارشد در اجرای این گام کاملاً ضروری خواهد بود. در این مرحله لیست کوتاهی از فرایند هایی که میتوان بنچمارک کرد تهیه میشود و با توجه به شاخص ها و اولویت هایی که به بهترین شکل نیاز مشتریان را پوشش می‌دهد اولویت بندی خواهند شد. در این مرحله شما تصمیم میگیرید که به عنوان مثال استراتژی های فروش و شیوه بسته بندی و استراتژی های دیجیتال مارکتینگ و یک شرکت را الگو قرار دهید.

قسمت دوم: سازمان هایی که قصد بنچ مارکینگ آنها را دارید مشخص کنید این سازمان ها می توانند رقبای مستقیم و اصلی سازمان شما باشند.

مرحله بعدی تعیین سازمان هایی است که قصد بنچمارک آنها را دارید در انتخاب این سازمان ها توجه داشته باشید که تهیه برخی از داده‌های مورد نیاز بنچمارک در مورد رقبای مستقیم امکان پذیر نخواهد بود. بنابراین در انتخاب سازمان به در دسترس بودن داده ها و همچنین مفید و مرتبط بودن فرایندهای آن سازمان با سازمان خود اطمینان حاصل کنید.

قسمت سوم : فرایندهای بالادستی را بررسی کنید

یکی از مهم ترین و سخت ترین و در عین حال زمان برترین قسمت‌های بنچ مارکینگ جمع آوری اطلاعات است. اکثر اوقات اطلاعات مربوط به فرآیند ها و روش های بالا دستی شرکت ها محرمانه هستند و دستیابی به آنها دشوار است حتی اگر این امکان را پیدا کنید که یک سازمان را از نزدیک ببینید به شما پیشنهاد می کنیم اطلاعات ضروری و مورد نیاز خود را لیست کنید و برای جمع آوری آنها برنامه ریزی کنید تا بتوانید تا حتی در یک بازدید کلیه داده های مورد نیاز خود را در کمترین زمان ممکن جمع‌آوری کنید پس در این مرحله به دنبال منابع اطلاعاتی مثل خود سازمان ها و یا انجمن های مربوط به اصناف و یا بانک های اطلاعاتی و یا سایر روش های جمع آوری داده مثل خرید پنهانی باشید.

مطالعه بیشتر:   تأثیر فیچر اسنیپت ( featured snnipet )در سئو

بنچ مارکینگ

۲_ تجزیه و تحلیل

این فاز از دو گام تشکیل شده است و شامل تحلیل کلیه داده های جمع آوری شده در فاز برنامه ریزی می باشد.

قسمت چهارم: دلایل مطلوبیت فرایندها و یا عملکرد ها در سازمان هایی که بنچ مارکینگ کرده‌اید را شناسایی کنید.

اعضای تیم بنچمارک باید دلایل نتایج بهتر فرایندهایی که بنچمارک شده‌اند را بررسی کنند پس از جمع آوری و تحلیل این داده ها یک فرایند مطلوب برای سازمان در نظر گرفته میشود. چرا طراحی وب سایت رقیب شما بهتر است؟ چه چیز باعث افزایش بازدید از صفحه اینستاگرام بعضی از سازمان‌ها شده است؟ چرا فرایند تولید رقبا مقرون به صرفه تر از شماست؟ چرا سازمانی که بنچمارک کرده‌اید در نگه داشتن مشتریان صادق خود موفق بوده است؟

قسمت پنجم: برای بهبود فرایندها در سازمان خود نیز هدف تعیین کنید.

شرکت باید بتواند در گام بعدی اهدافی را برای بهبود فرآیندهای فعلی خود تعیین کند. در این مرحله اگر به دنبال پیشی گرفتن از رقبا هستید اهدافی که تعیین می‌کنید باید حتی یک سر و گردن بهتر از سازمانی که بنچ مارک کرده‌اید باشد. مثلاً اگر میخواهید نرخ نگهداشتن مشتریان را مانند رقبای خود افزایش دهید شاید بهتر باشد از یک نرم‌افزار مدرن تر و به روز تر در حوزه مدیریت ارتباط مشتری استفاده کنید و پرسنل خود را در این زمینه آموزش دهید.

۳_ یک پارچگی

این قسمت دو قسمت قبلی را به فاز اجرا را پیوند می دهد این بخش در صورتی جلو می رود چه نتایج فازهای قبلی مورد تایید مدیریت قرار گرفته باشد. این قسمت همچنین پیاده سازی برنامه ها را تضمین می کند برای اینکه نسبت به تایید و تعهد مدیریت در راستای اجرای تغییرات مطمئن می شود. شما برای موفقیت نیاز به پشتیبانی کل سازمان دارید تزیین قسمت یک قسمت ضروری خواهد بود.

مطالعه بیشتر:   نکات مهم ویراستاری محتوا

قسمت ششم: یافته های خود را یکپارچه کنید و تاییدیه مدیریت را بگیرید.

در این گام پروپوزالی برای بهبود فرآیندهای مورد نظر تهیه و به مدیران میانی و بالادستی ارائه نمایید تا تایید نهایی برای اجرای تغییرات را دریافت کنید.

قسمت هفتم: اهداف اجرایی جدید ای در نظر بگیرید.

پس از آخرین اصلاحات دریافت تاییدیه از مدیران باید به دنبال دریافت تایید در مورد اهداف اجرایی که بعد از اصلاحات مدیران درنظر گرفته‌ اید باشید.

بنچ مارکینگ

۴_ اجرا

و در آخرین قسمت بهبود در عملکرد سازمان شما به شکل عملی پیاده سازی می شود.

قسمت هشتم : یک برنامه اجرایی طراحی کنید.

پس از تایید اصلاحات مورد نیاز در جهت بهبود فرآیند نوبت به تهیه یک برنامه اجرایی با جزئیات کامل میرسد. این برنامه باید شامل کلیه فعالیت های کلیدی مورد نیاز و برنامه زمانبندی و تعیین مسئولیت های افراد در بخش های مختلف و تغییرات مورد نیاز برای جبران این کوتاهی ها باشد.

قسمت نهم: برخی فعالیت های خاص را اجرا و میزان پیشرفت خود را اندازه گیری کنید.

در این بخش دیگر هر کس باید مسئولیت خود را به خوبی اجرا کند و مدیر ارشد باید از انجام درست وظایف و هماهنگی میان اعضا اطمينان به دست آورد. تهیه گزارش و رصد میزان پیشرفت کار از مهمترین وظایف مدیر ارشد در این گام خواهد بود.

قسمت دهم : این فرایند را به شکل مستمر ادامه دهید.

پس از پایان موفقیت آمیز پروژه به صورت سایر بخش ها بروید در یک کلام بنچ مارکینگ را به شکل مستمر و با سرعتی ثابت در سازمان خود اجرا و نهادینه کنید.

Comments are disabled.