منظور از بودجه خزش صفحه هایی می باشد که به کمک ربات های گوگل در یک بازه زمانی خاصی در وب سایت شما ایندکس می شوند و میزان بودجه وب سایت شما بر حسب میزان و تعداد لینک های به کار رفته درون آن تعیین می شود، به کمک بودجه خزش ربات های گوگل توجه بیشتری به وب سایت شما نشان خواهند داد و موجب افزایش ایندکس صفحات سایت شما خواهد شد.
به کمک بهبود بخشیدن به نرخ خزش می توانید میزان توجه بیشتری را از گوگل جذب وب سایت خود کنید و بهتر است در این زمینه صبور باشید.
در این مقاله بیشتر با مفهوم بودجه خزش آشنا می شویم پس با ما همراه باشید.
هدف موتور های جستجوگر گوگل از در نظر گرفتن نرخ کراول
شاید ندانید که هدف اصلی گوگل چه می باشد، در اینجا می خواهیم به تفصیل در مورد آن صحبت کنیم:
تحویل یک محتوای کارآمد و مناسب به مخاطبان:
این هدف گوگل با ارزش است و دارای چالش و سختی های خاص خودش می باشد، بر این اساس سایت ها را رتبه بندی می کند و بر اساس نمره ای که به آن ها می دهد مناسب ترینشان را انتخاب می کند و در اختیار مخاطبان قرار می دهد.
برای نمره دهی گوگل مسیر هایی را طی می کند که اولین مسیر آن این است که گوگل به درون این سایت ها خزش می کند، حال هر بودجه ای که به این خزش اختصاص دهید موجب می شود که گوگل بر اساس آن این معیار را رتبه بندی کند. هر چه بتواند دارای اهمیت و رتبه بیشتری باشد فضای بهتری ایجاد می شود که سایت های گوناگون بتوانند در آن با یکدیگر به رقابت بپردازند.
میزان اهمیت گوگل به بودجه خزش
اگر بخواهیم از دیدگاه خود گوگل به بودجه خزش نظری بیندازیم باید گفت که بودجه خزش اصلا معضل و چالشی پیچیده نیست و با قرار گرفتن محتوای ایندکس شده درون آن جای هر گونه نگرانی را از بین می برد حتی اگر تعداد صفحات قرار گرفته در وب سایت شما بیش از حد هم باشد باز هم نیاز به کراول شدن دارند و موضوع کراول شدن معمولا برای سایت هایی با حجم صفحات بالا اتفاق می افتد، هم چنین گوگل برای ارزیابی این موضوع از دو معیار دیگر هم استفاده می کند.
چه میزان بودجه ای را هر سایتی نیاز دارد؟
میزان بودجه بندی هر سایتی بر اساس کراول لیمیت و کراول دیماند تعیین می شود به کمک کراول لیمیت می توان گفت که میزان خزش احتمالی که سایت ما قادر است ان را تحمل کند چقدر می باشد؟
با کراول کردن هر صفحه از وب سایت توسط گوگل درخواستی برای آن سرور صادر می شود که اجازه دسترسی دارد یا خیر؟ در صورت ارسال پیاپی و مکرر این درخواست ها از طرف ربات های گوگل سرور ها دیگر نمی توانند پاسخ گو باشند و موجب می شود که سایت دچار اختلال شود که اصطلاحا به آن DOWN شدن می گویند.
بنابراین ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که گوگل چگونه می تواند میزان ظرفیت لازم هر وب سایت را بری عملیات خزش حدس بزند؟ این سوال دو پاسخ احتمالی دارد:
- به کمک نشانه های باگ سرور: چندین بار درخواست هایی که ربات های گوگل داده اند با اختلال مواجه شده است.
- بر اساس سایت هایی که درون هاست فعالند: اگر سایت شما بر روی یک هاست فعال و در حال اجرا باشد و سایت های دیگری نیز درون آن هاست فعالیت کنند ولی سایت شما دارای حجم بیشتری از محتوا باشد موجب می شود که میزان بودجه کراول شدن شما نیز بیشتر دچار محدودیت شود.
برای افرادی که دارای صفحات بزرک و پر محتوا هستند باید سعی کنند که از هاست های اختصاصی استفاده کنند تا بودجه خزش افزایش یابد و از طرفی سرعت لود شدن صفحات وب سایتشان نیز بالا رود.
مفهوم کراول دیماند این است که کدام صفحه ارزش این را دارد که کراول شود؟ برای این منظور باید از معیار هایی استفاده کرد:
- محبوب بودن آن صفحه از سایت: با توجه به میزان لینک به کار رفته در صفحه و به کار رفتن کلمات کلیدی در محل مناسب خود، بر میزان کیفیت و محبوبیت آن افزوده خواهد شد.
- به روز بودن محتوا: باید محتوا مرتب آپدیت و به روز رسانی شود.
- نوع صفحه: صفحات مختلف یک سایت از لحاظ موضوعی دارای تفاوت هایی با یکدیگر هستند و صفحاتی که می توانند تغییر بیشتری در ساختار محتوای خود داشته باشند بیشتر مورد توجه گوگل هستند
اهمیت بودجه خزش در چیست؟
بسیاری اوقات پیش می آید که محتوای برخی از صفحات وب سایت شما نیاز به روز رسانی دارند و بعد از انتشار آن ها گوگل بعد از مدت زمانی تصمیم می گیرد که آن را ایندکس کند و یا کراول بر روی آن انجام دهد، حتی مواردی پیش می آید که اصلا گوگل این به روز رسانی محتوای شما را نمی بیند و صفحات شما را ایندکس نمی کند مشکل از آن جا شروع می شود که بودجه خزش سایت شما دچار اختلال شده است و به این ترتیب متوجه میزان اهمیت بودجه خزش خواهید شد:
- در این موارد یا به بهترین سناریوی بودجه خزش سایت خود فکر می کنید، یعنی با افزودن صفحه ای به سایت خود انتظار دارید که گوگل هم سریعا آن را پیدا کند و ایندکس کند و شما هیچ درخواستی مبنی بر FETCH شدن آن صفحه به گوگل ندهید، اگر این اتفاق سریع رخ دهد شما نیز سریع تر خواهید توانست محتوای به روز تری را به سایت خود اضافه کنید.
- اما اگر بخواهیم بدترین سناریوی ممکن را برای بودجه خزش در نظر بگیریم به این منوال است که بخواهیم نرخ کراول شدن سایت خود را تلف کنیم و دیگر نمی توان انتظار زیادی را از موتورهای جستجوگر گول داشت و ربات های سعی می کنند بیشتر به صفحاتی توجه کنند که چنان اهمیتی برای شما ندارند، این موجب می شود که برخی از صفحات هیچ گاه توسط گوگل اعتباری پیدا نکنند و در نتیجه کراول و یا ایندکس نمی شوند و هیچ گونه ترافیکی بر روی کلمات کلیدی آن صفحه رخ نخواهد داد.
چه عواملی موجب می شوند که نتوانید از بودجه خزش سایت خود به نحوی مطلوب بهره مند شوید؟
اگر می خواهیم بودجه سایت ما تلف نشود باید بودجه خزش خود را بهینه ساز کنیم یعنی طبق الگوریتم های گوگل پیش برویم تا گوگل عملیات ایندکس را بر روی آن ها انجام دهد. اگر به بودجه خزش سایت های مختلف رجوع کنید متوجه می شوید که همگی آنها دارای مشکلات مشابهی هستند که باید بررسی شوند.
دلایل مختلف اتلاف بودجه خزش سایت ها به شرح زیر است:
- از فیلتر محصول در بخش یو آر ال استفاده می کنند که باعث می شود گوگل نتواند آن ها را کراول کند و در نتیجه باید بودجه اضافه ای را به این امر اختصاص دهند.
- از محتوای تکراری استفاده می کنند که شبیه به هم می باشند و یا اینکه محتوا دارای کپی زیادی می باشد، دارای عناوین مشابهی است و در نتیجه گوگل دیگر اهمیتی نمی دهد که آن سایت را ایندکس کند و بودجه ایندکس تلف می شود.
- از محتواهایی که دارای اهمیت و کیفیت مناسبی نیستند استفاده می کنند و در دسترس گوگل قرار می گیرند که موجب تمام کردن بودجه خزش سایت شما می شوند در عین حال که برای سایت شما هیچ ارزشی ندارند.
- استفاده از لینک های مجدد دایرکت شده که موجب گیج شدن ربات های گوگل می شود و در نتیجه بودجه خزش سایت شما به هدر می رود بنابراین بهتر است از انها استفاده نکنید و طبق اصول پیش بروید.
نتیجه گیری
در این مقاله متوجه ارزش و اهمیت بودجه خزش و میزان اعتباری که به سایت شما می دهد شدیم یعنی با توجه به اهمیت و اعتبار صفحات وب سایت شما میزان بودجه بیشتری را ربات های گوگل به آن اختصاص می دهند بنابراین سعی کنید محتوایی درون وب سایت خود قرار دارید که دارای ارزش و اعتبار بالایی باشد و در این راه بهتر است از روش ها و تکنیک های مرتبط استفاده کنید.