تا به حال برایتان پیش آمده که به عنوان تولید کننده ی محتوا زمان و انرژی زیادی را صرف بهینه سازی و خدمات سئو وبسایت خود و آماده کردن توضیحات متا کرده باشید اما نتیجه ی زحماتتان آن چیزی نباشد که انتظارش را داشته اید و گوگل توضیحات دیگری را ارائه دهد؟ اگر چنین تجربه ای دارید، در ادامه ی این مقاله با ما همراه شوید.
–منظور از توضیحات متا چیست؟
وقتی موضوعی را در اینترنت جست و جو میکنید، موتور های جست و جوگر وبسایت هایی را مرتبط با آن چه خواسته اید به شما نشان میدهند و در زیر کادر توضیحی مختصر قید شده است که آن را توضیحات متا مینامیم. این توضیحات باید متناسب با مقاله ی شما باشند و بر روی نرخ کلیک تاثیر میگذارند. یکی از مهم ترین موضوعات محتوای داخلی توضیحات متا یا Meta Description شناخته میشود.
–اهمیت توضیحات متا
وقتی شخصی چیزی سرچ میکند و سایت شما در میان سایت های دیگر به او نشان داده میشود، آن چه مخاطب میبیند توضیحات متا و عنوانِ صفحه است، به بیان ساده تر آن چه او را ترغیب میکند از سایت شما بازدید کند همین عامل است.
هربار که سایت شما به کاربری نشان داده میشود بک Impression روی میدهد و اگر وارد سایت شود یک کلیک به حساب می آید. در نظر گوگل نرخ کلیک در رتبه بندی شما اهمیت زیادی دارد.
–طول توضیحات متا
توضیحاتی وارده ی شما به طور کلی توسط الگوریتم گوگل چیزی در حدود 155-160 نویسه یا کاراکتر میشوند. پس بهتر است که از همان اول توضیحات متای خود را در همین میزان نگه دارید، در این حالت میتوانید توضیحی خوب، مختصر و مفید برای پیشنهاد کردن سایت خود ارائه دهید و کاربران را به سایت خود بکشید.
نکته: توضیحات متا وابسته به مطلب و شرایط مختلف باهم فرق میکنند.
–راهکار های نوشتن توضیح متای مناسب
همانطور که پیش از این گفتیم کاربرد توضیحات متا برای جذب مخاطب، تبلیغ سایت شما و قانع کردن آنان به باور این موضوع است که مطلب سایت شما دقیقا همین چیزی است که میخواهند. برای این کار باید توضیحات متای خوبی ارائه دهید اما چطور؟ برای آن که توضیحات متای خوب و مفیدی بنویسید باید از کلمات کلیدی مرتبط با مطلب خود به شکلی هوشمندانه استفاده کنید. میتوانید با استفاده از افزونه های یوست سئو و رنک مث توضیحات بی نظیری برای پست های وبسایت خود درست کنید.
–گوگل چه الگوریتمی را برای توضیحات متا استفاده میکند؟
الگوریتم های گوگل روش به خصوص خود را دارند و بر اساس تعریف های مشخصی عمل میکنند. یکی از دلایل رایجی که گوگل توضیحات متای متفاوتی نشان میدهد این است که الگوریتمهای گوگل فکر میکنند توضیح متای نوشته شده توسط شما، تنها برای کاربری به خصوص یا برای یک جستجوی خاص، مناسب است. هدف گوگل کمک به کاربران است و به همین جهت اگر باور کند توضیح شما همخوانی ندارد چیز متفاوتی ارائه میدهد. بهترین راه برای پیشگری از اتفاق افتادن چنین چیزی نوشتن توضیح متای مناسب است.
–دلایلی که گوگل موضوع متا را تغییر میدهد
- ممکن است توضیح شما را بیش از حد تبلیغاتی ببیند.
- ممکن است کلمه ی جست و جو شده در توضیحات متای شما به کار نرفته باشد.
- توضیحات متا ممکن است کلی باشد و ربطی به کلمه ی جست و جو شده نداشته باشند.
- مشکلات فنی موجود در وبسایت شما میتوانند عامل اصلی این اتفاق باشند.
–مشکلات فنی ای که میتواند توضیحات متا را تغییر دهد:
- تگ توضیحات متا گم یا خراب شده است
- لازم است برچسب Meta Robots توضیحات متا را غیرفعال کنید
- گوگل توضیح جدیدی که نوشته اید را ندیده است
- موتور های جست و جو توضیحات متای شما را نادیده گرفته اند
–چطور ممکن است کاری کنیم گوگل توضیحات متای مورد نظرمان را نشان دهد
اگر خواندن مطالب بالا شما را نگران کرده، باید بگوییم که زیاد نترسید چرا که هرچیزی راه حلی دارد، مواردی که در ادامه ذکر کرده ایم میتوانند به شما کمک کنند که گوگل را قانع کنید توضیحات نوشته شده اتان را به مخاطب ها نشان دهد.
- تغییر کلمات کلیدی
- توضیحات را کوتاه کنید
- توضیحات را توصیفی کنید
- در توضیحات میان داده ها تفکیک واضحی قائل شوید
- برای صفحه های مختلف توضیحات مشابه ای تولید نکنید.
راهکار هایی برای نوشتن توضیحات متا:
- یکتا بودن توضیحات متا؛ بهترین کار نوشتن توضیحی متفاوت برای صفحه ی اصلی و صفحه ی داخلی است
- توجه به تعداد کاراکتر ها؛ همانطور که گفتیم الگوریتم های گوگل تعداد کاراکتر های مشخصی را نشان میدهد و بهتر است توضیح متای شما در همان حد باشد
- استفاده ی بیش از حد از کلمات کلیدی ممنوع؛ یک یا دوبار به کار بردن کلمات کلیدی کافی است
- از اشکال ریاضی مانند – و + استفاده نکنید چرا که گوگل آن ها را به عنوان کد های HTML میشناسد و در نتیجه ممکن است توضیحات متای شما را نادیده بگیرد
- از عبارات جذابی مناسب با کسب و کار خود استفاده کنید که مخاطب را به بازدید از سایت ترغیب میکنند
- در توضیحات خود از نقل قول انگلیسی ” … ” استفاده نکنید
سخن پایانی
در نوشتن توضیحات متای مناسب باید از کلمات کلیدی هدف در محتوای صفحه استفاده کنید، موقع نوشتن توضیحات متا در نظر داشته باشید که محتوای سایت شما قرار است به کاربران کمک کند و این نوشته ی کوتاه درواقع نقش راهنما را دارد که باعث میشود سایت شما را انتخاب کنند.
No comment