کنیبالیزیشن

کنیبالیزیشن

در دنیای سئو فعالیت های مهم و زیادی جهت بهبود رتبه در صفحه نتایج گوگل انجام می شود. اما نکته ای که وجود دارد این است که برخی اوقات برخی از اشتباهات موجب مشکلاتی در خدمات سئو  و پایین امدن رتبه سایت در موتور های جستجو می شوند یکی از این مشکلات رایج و خطر ساز کنیبالیزیشن نام دارد.  در این مقاله ما قصد داریم به صورت جامع توضیح دهیم که کنیبالیزیشن چیست؟ چه مشکلاتی را به وجود می آورد؟ و چگونه می توان آن را تشخیص داد و چه راه حل هایی برای برطرف نمودن آن وجود دارد؟ جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه در ادامه مقاله همراه ما باشید.

کنیبالیزیشن چیست؟

بسیاری از افراد به مفهوم کنیبالیزیشن توجه نمی کنند و بر این باورند که کنیبالیزیشن نمی تواند مشکلات جدی را برای سایت به وجود آورد. اما اینطور نیست! در بسیاری از مواقع ممکن است شما یک عبارت را در گوگل سرچ کنید و صفحات مشابه ای به سایت خود را مشاهده  نمایید. در اینجا منظور از صفحات، بیشتر از یک صفحه می باشد.

در نهایت بهتر است، هنگام بهینه سازی سایت خود، پست ها و مقالات را با استفاده از کلمات کلیدی مشابه بهینه سازی نمایید. بنابراین سایر صفحاتی که در محل سایت شما قرار دارند فرصت بیشتری برای ظاهر شدن در موقعیت بهتر در موتور جستجو خواهند داشت. هنگامی که دو صفحه از وب سایت شما در یک موتور جستجو برای یک کلمه کلیدی مشابه ظاهر می شود، گوگل نمی تواند تشخیص دهد که پاسخ اصلی کدام صفحه است، بنابراین هردو وب سایت را در صفحه نتایج Google  آپلود می کند تا کاربران بتوانند در بین صفحات موجود صفحه مورد نظر را انتخاب نمایند.

مطالعه بیشتر:   بهینه سازی تصاویر برای افزایش سرعت سایت

در این حالت شانس هر دو صفحه به نصف کاهش می یابد و در نهایت بر رتبه شما در صفحه نتایج گوگل تاثیرات منفی می گذارد. به این عمل کنیبالیزیشن یا عنوان خواری می گویند. اما جالب است بدانید که کنیبالیزیشن فقط مخصوص به سایت سئو نیست، کنیبالیزیشن در سایت های بازاریابی و فروشگاهی نیز موجب ایجاد مشکل می شود. به این ترتیب که اگر برند ما اقدام به تولید محصول دیگری نماید و در صورتی که با فروش آن محصول، محصول دیگر دچار کاهش فروش شود. کنیبالیزیشن رخ می دهد.

کنیبالیزیشن

تاثیرات کنیبالیزیشن بر روی سایت

کنیبالیزیشن می تواند مشکلات بسیار جدی را برای وب سایت شما به وجود آورد. تاثیرات مضر هم نوع خواری آنقدر زیاد است که می تواند تمام تلاش های شما را به طور کامل از بین ببرد. از جمله تاثیرات مخربی را که کنیبالیزیشن می تواند برای وب سایت شما به وجود آورد را در ادامه می توانید مشاهده نمایید.

  • کاهش اعتبار صفحات
  • کاهش کلیک روی صفحات
  • هدر رفتن بودجه خزیدن
  • آسیب به کیفیت صفحه

 راه تشخیص کنیبالیزیشن

تا اینجا دریافتیم که کنیبالیزیشن چیست، چه مفهومی دارد و موجب بروز چه مشکلاتی برای سئو و بازاریابی و فروشگاه می شود. اما نکته بسیار مهمی که ذهن کاربران و وبمستر ها  را به خود درگیر می کند این است که از چه راهی می توان تشخیص داد که سئو سایت ما دچار کنیبالیزیشن شده است و یا خیر؟

در ابتدا لازم  است بدانید که تشخیص کنیبالیزیشن عمل سخت و دشواری نیست و شما از راه های ساده ای همچون بازرسی محتوای خود توسط ابزار های سئو مانند Google Analytis و یا search console می توانید کلمات کلیدی خود را بازرسی و ردیابی کنید. همچینن از ابزار های دیگری مانند SEMRush یا Ahrefs می توانید به تشخیص کنیبالیزیشن( هم نوع خواری) بپردازید.

مطالعه بیشتر:   چه زمانی از تگ کنونیکال استفاده می کنیم؟

کنیبالیزیشن

برطرف نمودن کنیبالزیشن

برای کاهش اثرات کنیبالزیشن در سایت و برطرف نمودن این مشکل توصیه می شود از اقداماتی که در ادامه به شرح آن می پردازیم پیروی کنید. در نظر داشته باشید که رفع این مشکل باید به صورتی انجام شود که موجب کاهش رتبه  سایت نشود. همچنین به یاد داشته باشید که انجام یک روش نمی تواند مشکل مورد نظر را به طور کلی و یک جا رفع نماید. شاید لازم باشد چندین روش را با هم پیاده سازی کنید تا بتوانید اثرات منفی کنیبالیزیشن را در سایت کاهش و یا برطرف نمایید.

  • استفاده از روش ۳۰۱ از موثر ترین و راحت ترین روش هایی است که می توان برای رفع مشکل کنیبالیزیشن به آن اشاره نمود. در این روش ابتدا باید صفحه ای که به عنوان صفحه خوب و قوی در نظر گرفته می شود را شناسایی کنید و سپس صفحات باقی مانده را حذف کنید تا با استفاده از این تغییر مسیر اعتبار آنها به صفحه اصلی یا هدف منتقل شود.
  • راه دیگر اضافه کردن کلمات کلیدی جدید به صفحاتی است که مشکل کنیبالیزیشن دارند. مراقب باشید کلمات کلیدی را انتخاب نکنید که مرتبط با محتوای شما نیستند با این کار شما مشکل دیگری را به مشکل خود اضافه می کنید. کلمات مرتبط خاص با یک موضوع را جستجو و پیدا کنید. سپس محتوای خود را با این کلمات کلیدی جدید سئو کنید.
  • فرض کنید دو صفحه در وب سایت شما دچار کنیبالیزیشن شده اند و شما نمی خواهید هیچ یک از آنها را حذف یا تغییر مسیر دهید. در این حالت می توانید از تگ canonical استفاده کنید. با این روش لینک صفحه ارزشمندتر را در تگ canonical قرار می دهید. به این ترتیب، گوگل تشخیص می دهد که کدام صفحه را برای کلمه کلیدی بخزد و بنابراین همان را در نظر می گیرد و از عنوان خواری جلوگیری می کند.
  • اگر از یک کلمه کلیدی در دو مقاله استفاده کرده آید بهترین روش جهت رفع کنیبالزیشن ادغام کردن می باشد. در این روش شما باید مقاله ای را که ارزش کمتری دارد به عنوان مقاله فرعی در نظر بگیرید و توسط آن مقاله اصلی را تکمیل نمایید. سپس مقاله دوم را مجدداً ایندکس کرده و پس از طی چند هفته به طور کامل آن را پاکسازی نمایید.
مطالعه بیشتر:   SEM  چیست

سخن پایانی

در این مقاله به صورت اختصار توضیح دادیم که کنیبالیزیشن چیست، می تواند چه مشکلاتی را برای وب سایت شما به وجود آورد، و راه های تشخیص و رفع کنیبالیزیشن را برای شما شرح دادیم. با استفاده از مطالبی که در این مقاله به تعریف و بررسی آن پرداختیم می توانید شناخت دقیق تری درمورد کنیبالیزیشن داشته باشید و بتوانید آن را رفع نمایید.

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.