Beacon

بیکن ها  ( Beacon ) به نوعی فرستنده های کوچک و بی سیمی می گویند. این فرستنده ها از تکنولوژی و انرژی کمی برای فرستادن سیگنال به دستگاه های کوچک در نزدیکی خود بهره می برد. بیکن ها جزئی از آخرین پیشرفت در تکنولوژی محسوب می شوند. به سادگی و با دقت کافی و بالا اطلاعات مورد نیاز را به دستگاه های متصل ارسال و جستجوکردن مکان را میسر می سازند. هر بیکن دارای شناسه منحصر به فرد خود از جمله اعداد و حروف بوده و اطلاعات شناسایی توسط بلوتوث پخش می شود. این دستگاه ها ساده و شامل سه بخش بوده که عبارتند از:

  1. واحد پردازنده دستگاه
  2. باتری
  3. رادیو

به نسبت بلوتوث بیکن ها انرژی کمتری را صرف می کنند. این مسئله حائز اهمیت بوده، زیرا استفاده کردن از انرژی کمتر به معنای توانایی استفاده از آن در مدت زمان طولانی تر خواهد بود.

نحوه عملکرد Beacon

بیکن ها به عنوان رایانه های کوچک که تقریبا به اندازه یک روتر استاندارد هستند شناسایی می شوند. به عنوان یک بخش از سیستم های مدیریت داخلی از تکنولوژی مجاورت برای تشخیص حضور انسان استفاده می کنند و اقداماتی را از قبل تنظیم کرده و اطلاعات متنی و شخصی را ارائه می دهند.

کاربران پیام های کد شده را از بیکن دریافت می کنند. برای استفاده از این تکنولوژی جدید کافی است برنامه ای کاربردی که از بیکن پشتیبانی می کند را بر روی گوشی همراه خود نصب کنید. برخی گوشی های هوشمند اپل و بالاتر از استاندارد بیکن از آن پشتیبانی نمی کند. برای استفاده از بیکن ها نیازمند مواردی همچون:

  1. یک دستگاه بیکن
  2. برنامه نصب شده بر روی تلفن
  3. مجوز دسترسی داشتن از سوی کاربر
مطالعه بیشتر:   راه اندازی کمپین گوگل ادز

انواع بیکن ها

بیکن ها ( Beacon ) بر اساس اندازه، عمر باتری و همچنین مقاومت های متفاوت دارای انواع مختلفی اند که عبارت است از:

  • استاندارد
  • کوچک
  • یو اس بی

Beacon

مزایای مهم بیکن ها 

استفاده از تکنولوژی بیکن ( Beacon ) مزایای بسیاری را به دنبال دارد که عبارتند از:

  • به روزرسانی بدون درنگ: فرودگاه ها از تکنولوژی بیکن می توانند در کنار برنامه های تلفن همراه استفاده کنند تا خدمات اطلاعاتی را به طور مستقیم به مسافران ارائه دهند. اعم از، تایم سفر، روز سفر و…
  • ایجاد درآمد: هنگامیکه به حوزه غذایی ورود می کنیم، بیکن ها میتوانند دارای نقش مهمی در ارائه گزینه های غذاها باشند. بیکن می تواند انگیزه اضافی برای بالابردن ارتقا فروشگاه را داشته باشد.
  • مدیریت کردن جریان های مسافری: اطلاعات به وجود آمده از بیکن ها در رابطه با مسافران، میتواند کلیدی برای برنامه ریزی های موثر با ظرفیت فرودگاه ها و مراکز حمل و نقل و حتی سطح مختلف کارکنان آن مکان باشند.
  • کارایی عملیاتی و افزایش آن: به طور کلی سازمان های مختلفی برای ردیابی کارکنان در راستای اطمینان حاصل کردن از نحوه فعالیتشان در بیکن ها کمک می گیرند.

به دلیل وجود سادگی در تکنولوژی بیکن میتوان از آن به عنوان اتصال پایدار در راستای بهبود تجربه استفاده کرد. یکی از اجزای اصلی در حوزه آیوتی می باشد. فناوری بیکن دنیای گسترده ای از امکانات ارتباطی را فراهم کرده و فرصت های متعددی برای تعامل بین دستگاه و سخت افزار موجود فراهم می سازد. با یک شبکه از بیکن با دستگاه یا کاربر رادر محیطی از جنس های مختلف ارتباط برقرار کرد.

مطالعه بیشتر:   گوگل بات و کارکرد های آن

اجزای داخلی بیکن ( Beacon )

بیکن ها دستگاه های کوچک و ساده ای اند،. اگر درون یکی از آنها را باز کنید، دارای تعداد زیادی سیم ومادربرد نخواهند بود. تنها یک سی پی یو، یک درایو و باتری می باشد. اغلب بیکن ها دارای باتری های تراشه لیتیومی کوچکی بوده که قدرت زیادی نیز خواهند داشت. از طریق یک کانتور برق مانند کار می کند. بیکن ها دارای اشکال و رنگ های متفاوتی اند و امکان دارد شامل شتاب سنج، حسگرهای دمایی و یا دستگاه های منحصر به فرد جانبی باشد. همه آنها دارای یک مورد مشترک بوده و آن این است که سیگنال الکتریکی را منتقل می کنند.

Beacon

موارد مخابره کننده توسط بیکن ها

بیکن ها فقط موارد قدیمی را به هوا ارسال نمی کنند. دارای یک شماره شناسایی منحصر به فرد بوده که به دستگاه آن شنود می گویند، با توجه به آن میتوان فهمید که در کنار کدام بیکن قرار دارد. مواردی که سنتی بوده وبیکن ها در آنها استفاده می شوند عبارتند از:

  • ناظر بودن بر اشغال فضا
  • نطارت کردن بر محیط زیست
  • هشدار نزدیک شدن افراد و تشخیص آن
  • راهنمایی مسیریابی ساکنین در ساختمان
  • فهمیدن برنامه بازدیدی افراد و تشخیص برنامه وفاداری آنها

هنگامی که فرد در محدوده یک بیکن قرار دارد، سیگنال ها را دریافت می کند و آن را به برنامه نصب شده روی آن ارسال می کند. برنامه موجود داده های بیکن را می خواند. عملیات انجام بیکن می‌تواند پیچیده‌تر باشد، مانند محاسبه موقعیت کاربر بر اساس نزدیکی او به چند بیکن در آن محدوده و نمایش موقعیت مکانی او به عنوان یک نقطه آبی در یک نقشه بزرگتر تعاملی.

مطالعه بیشتر:   پرسونای مخاطب در سئو چیست؟ چگونه باید آن را طراحی کرد؟

نحوه استفاده از بیکن بلوتوث ها

  1. میزان فصای اشغال شده با نظارت بر اتاقک ها: فضای اداری را میتوان با اندازه گیری مساحت آن و تعداد صندلی ها و کارکنان و… بهبود بخشید.
  2. کمبود ردپای کربن و بهبود تجربه کارکنان: نظارت بر دما، دی اکسید کربن، نور، حرکت وکیفیت هوا
  3. ایجاد محل کار امن و مطمئن: شمارش افراد، شناسایی اتاق ها وکارکنان و حتی بازدیدکنندگان در مواقع ضرور میتواند به صورت اتوماتیک صورت بگیرد.
  4. مدیریت جریان های بازدیدی: ساده تر کردن فرآیند مدیریت امنیتی با ارائه دادن یک فرآیند ثابت در ردیابی مهمانان ممکن بوده و به عبارتی میزبان ومهمان را با هم جفت می کند. در عین حال به ارائه رفت وآمد ها و امنیت کمک می کند.
  5. راهنمایی یکپارچه در داخل ساختمان: برای رفت وآمد در داخل ساختمان می توان با راهنمایی گام به گام ارتقا یافته و بازدیدکنندگان خود را به راحتی به اتاق تعیین شده هدایت کنند تا قرار ملاقات را از دست ندهند.

در نهایت میتوان گفت بیکن دستگاه بی سیم کوچکی است که بر اساس تکنولوژی بلوتوث کم مصرف کار می کند. عملکرد آن مانند یک فانوس دریاییست. به صورت مکرر وپی در پی سیگنال ثابتی را ارسال می کند و دستگاه های دیگر می توانند آن را ببینند. به جای انتشار نور مرئی سیگنال رادیویی راپخش کرده که از ترکیب حروف و عدد تشکیل شده است.

Comments are disabled.