درخواست مشاوره
به مشاوره با کارشناس دیجیتال مارکتینگ نیاز دارید؟
یکی از مفاهیم کاربردی و مهم در دنیای دیجیتال مارکتینگ و بین افراد متخصص سئو، بانس ریت یا نرخ پرش است. اگر با این مفهوم به صورت کامل آشنایی پیدا کنید، میتوانید عملکرد سایت خود را به خوبی مورد تحلیل قرار دهید. عوامل مختلفی باعث بانس ریت در سایت شما خواهند شد. برای کاهش این نرخ روشها و راهکارهای گوناگونی وجود دارند که در ادامه به صورت کامل به بررسی آنها خواهیم پرداخت؛ پس تا انتهای مطلب دنبالکننده ما باشید.
بانس ریت چیست؟
شاید این سوال برای شما مطرح شود که بانس ریت یا نرخ پرش چیست؟ منظور از نرخ پرش درصد بازدیدکنندگانی است که بعد از وارد شدن به یک صفحه، بدون اینکه کار و فعالیت خاصی انجام دهند، از آن خارج میشوند. اگر بخواهیم به زبان سادهتر این موضوع را بیان کنیم باید اینطور بگوییم که نسبت کاربرانی که بدون هیچ عملکردی از سایت شما خارج شدهاند به نسبت کل کاربرانی که وارد سایت شما شدهاند، نرخ پرش خوانده میشود. نرخ پرش دارای اهمیت زیادی است و باید توجه خاصی نسبت به آن شود. به طور کلی نرخ پرش را به سه دلیل میتوانیم مهم برشماریم؛ از جمله:
- کاربری که بانس شده است نرخ تبدیل صفر را دارد؛ چرا که هیچگونه فعالیتی در سایت انجام نداده است. پس میتوانیم اینطور بیان کنیم زمانی که نرخ پرش سایت کاهش پیدا میکند، به این معنا است که به دنبال رشد نرخ تبدیل خود هستید.
- این امکان وجود دارد که گوگل از نرخ پرش به عنوان یک فاکتور در رتبهبندی بهره ببرد. بر اساس تحقیقی که انجام شده است، به این نتیجه میتوانیم دست پیدا کنیم که نرخ پرش ارتباط بسیار نزدیکی را با رتبهبندی سایتها در صفحه اول گوگل دارد.
- همچنین با کمک بانس ریت میتوانید مشکلاتی که در ارتباط با صفحهبندی محتوا هستند را برطرف کرده و در نتیجه باعث بهبود تجربه کاربری شوید.
چرا نرخ پرش اتفاق میافتد؟
آیا تا به حال این سوال برای شما پیش آمده است که به چه دلیلی بانس ریت اتفاق میافتد؟ دلایل زیر باعث میشوند تا سایت شما دچار نرخ پرش شود:
• صفحه انتظارات را نمیتواند برآورده کند
فرض کنید قصد دارید که یک پلوپز را خریداری کنید. برای خرید از سایت کلمه مورد نظر را در گوگل جستجو میکنید. بر اساس نتایج وارد یک سایت میشوید. به جای اینکه شما به صفحه فروش انتقال پیدا کنید، وارد صفحه اصلی میشوید؛ چیزی که شاید کاربر به آن نیاز نداشته باشد. همین موضوع باعث خواهد شد تا بدون هیچ جستجویی سایت شما را ترک کند. این کار باعث ایجاد نرخ پرش خواهد شد و تاثیر منفی را بر روی سایت شما میگذارد.
• طراحی سایت جذاب و کاربرپسند نیست
یکی دیگر از مواردی که باعث افزایش نرخ پرش خواهد شد، طراحی زشت و کاربرد نپسند است. یکی از مواردی که باعث میشود سایت شما مورد قضاوت قرار بگیرد، طراحی است؛ از این رو اگر سایت شما طراحی جالبی نداشته باشد ممکن است کاربر را ناامید کرده و او را از صفحه خارج کند. پس بر روی طراحی جذاب وقت خود را بگذارید.
• تجربه کاربری یا UX سایت بد است
طراحی زیبا و مخاطبپسند در کنار سهولت در دسترسی معنا پیدا خواهد کرد. سایت شما علاوه بر ظاهر زیبا نیازمند دسترسی آسان است؛ پس سادهسازی را باید در اولویت کارهای خودتان قرار دهید. زمانی که کاربر دسترسی آسانی را به صفحات نداشته باشد، در آن صورت تجربه چندان جالبی را نخواهد داشت. پس بر روی سادهسازی المانهای سایت خود کار کنید.
چگونه میتوانیم نرخ پرش یا بانس ریت را کاهش دهیم؟
اگر به دنبال کاهش نرخ پرش سایت خود هستید، راهکارهای گوناگونی وجود دارند که میتوانید از آنها بهره ببرید. از جمله این راهکارها میتوانیم به موارد زیر اشاره داشته باشیم:
- سرعت سایت را افزایش دهید و صفحات را بهینهسازی کنید.
- رابط کاربری و تجربه کاربری را بهینهسازی کنید.
- محتوای جذاب و کاربردی تولید کنید.
- لینکسازی شما باید کاملا اصولی و درست باشد.
- عنوان را درست انتخاب کرده و توضیحات متا مناسبی نگارش کنید.
- مشکلات فنی را برطرف کرده و خطای 404 را کاهش دهید.
- قسمت جستجو برای دسترسی راحتتر را بهینهسازی کنید.
نکات مهم
در این مطلب سعی کردیم به یکی از موضوعات کاربردی در زمینه دیجیتال مارکتینگ بپردازیم. نرخ پرش یا بانس ریت موضوع اصلی مقاله بود. عوامل مختلفی وجود دارند که باعث ایجاد نرخ پرش میشوند. مدیران وبسایت باید بتوانند این عوامل را شناسایی و درصدد برطرف کردن آنها بر بیایند. لینکسازی مناسب، طراحی و تجربه کاربری خوب، تولید محتوای جذاب و ارزشمند و… در بین مهمترین راههای کاهش نرخ پرش قرار میگیرند که باید با دقت آنها را پیادهسازی کنید.