حتما شما هم دیده اید که در بسیاری از وبسایتها برای یک محتوا و یک کلمه کلیدی اصلی، مطالب متعددی نوشته میشود. حتی شاید شما هم در وبسایت خودتان با این پدیده مواجه باشید. در این شرایط لازم است بدانید که موتورهای جستجو از میان این مطالب دست به انتخاب زده و یکی را به عنوان محتوای اصلی در نظر میگیرند. در واقع همین محتوای اصلی است که در نتایج جیتجو به کاربر نشان داده میشود و ارتباط میان مخاطب و وبسایت شما را برقرار میسازد.اما جالب است بدانید راهکارهایی وجود دارد که از طریق آن بتوانید خودتان در میان محتواها و صفحات مشابه وبسایت خود نمونه اصلی و مرکزی را انتخاب کرده و به خزندگان موتورهای جستجو معرفی کنید. در اینجاست که سخن از تگ کنونیکال به میان میآید. در این مقاله قصد داریم به معرفی این امر بپردازیم. پس با ما همراه باشید و مقاله ما را تا انتها مطالعه نمایید.
تگ کنونیکال چیست؟
تگ کنونیکال بخشی از لینک URL است که به موتورهای جستجو کمک میکند از میان صفحات مختلف یک وبسایت که همگی به یک موضوع و کلمه کلیدی مشابه پرداختهاند، نمونه اصلی را تشخیص دهد. فرض کنید در خصوص یک موضوع سه محتوای مشابه نوشته شده است که در میان این سه محتوا، یکی از آنها در جذب مخاطب مهمتر و تأثیرگذارتر است. شما میتوانید لینک این محتوا را در آدرس URL دو محتوای فرعی دیگر قرار دهید و با این کار این پیام را به خزندگان موتورهای جستجو برسانید که محتوای مشخص شده از اولویت بیشتری برخوردار است.
تگ کنونیکال ابزاری است که میتوانید از طریق آن، محتوای اصلی و کانونی خود را به موتورهای جستجو معرفی کنید. چراکه در غیر این صورت خزندگان موتورهای جستجو خود مشغول به کار شده و در میان محتواها و صفحات مختلف وبسایت شما دست به انتخاب میزنند. البته این امر نباید سبب شود گمان کنید که گوگل همواره در اینجا از دستورالعمل شما تبعیت میکند. با این حال اغلب وبسایتها این روش را مورد استفاده قرار میدهند.
چرا از تگ کنونیکال استفاده کنیم؟
حال شاید از خودتان بپرسید که دلیل استفاده از تگ کنونیکال چیست؟
همانطور که گفتیم ممکن است بنا به دلایل متعدد ناچار شوید در وبسایت خود از محتواهای مشابه استفاده کنید. در اینجا تشخیص اینکه کدام محتوا یا کدام صفحه از اهمیت بیشتری برخوردار است برای خزندگان گوگل دشوار خواهد بود و اساسا این ابزارها توان تشخیص درست این امر را دارا نمیباشند. به همین خاطر خود به رتبه بندی میزان اهمیت و مرکزیت صفحات شما میپردازند. نتیجه این امر همیشه خوشایند نیست و ممکن است چیزی نباشد که در انتظارش بودید.
پس بهتر است خودتان با استفاده از تگ کنونیکال این موارد را برای خزندگان موتورهای جستجو مشخص کنید. این کار در سئو سایت شما بسیار تأثیرگذار خواهد بود و در رتبه نتایج جستجو نیز نقش مثبتی خواهد داشت. در اینجا کاربر به درستی به سمت همان صفحهای هدایت میشود که مد نظر شماست و در نتیجه میتوانید محصولات خود را به خوبی به او معرفی نمایید و ذهنیت او را به نحوی بهتر و موثرتر تحت تأثیر قرار دهید.
چند نکته مهم در تگ کنونیکال
در مشخص کردن تگ کنونیکال باید به چند نکته مهم توجه داشته باشید.
- بسیار مهم است که هر پیج تنها یک تگ کنونیکال داشته باشد. چراکه در غیر این صورت سئو سایت بسیار افت خواهد کرد.
- لینک URL استفاده شده در تگ کنونیکال باید کامل باشد. از نوشتن لینکهای ناقص خودداری کنید.
- مراقب باشید که لینک صفحه اصلی را درست وارد کنید. این اشکال کوچک میتواند بسیار دردسرساز باشد.
- به نوع پروتکول خود دقت کنید و هنگان نوشتن لینک، آن را به درستی وارد کنید.
- حتما در نوشتن لینک از حروف انگلیسی کوچک استفاده کنید. این کار مانع از سردرگمی خواهد شد.
- تا جای ممکن از انتشار محتوای تکراری اجتناب کنید و صرفا در موارد ضروری این کار را انجام دهید.
- توجه داشته باشید که گوگل همیشه صفحه مشخص شده توسط شما را به عنوان صفحه اصلی در نظر نمیگیرد.
- صفحهای را با تگ کنونیکال مشخص کنید که بیشترین توانایی در جذب مخاطب را داشته باشد.
برای تگ کنونیکال از چه افزونهای استفاده کنیم؟
اگر با سیستم وردپرس کار میکنید، حتما با افزونههای متنوع و کاربردی آن آشنایی دارید. این افزونهها انجام فعالیتهای مختلف را برای شما به سادهترین امور ممکن تبدیل خواهند کرد. اگر قصد دارید صفحات کانونی خود را با تگ کنونیکال مشخص کنید، افزونههای بسیاری هستند که در این زمینه به شما کمک کنند.
یکی از این پلاگینها Yoast Seo است که کاربردهای متنوع و فراوانی دارد. به کمک یوآست سئو میتوانید به سادهترین شکل ممکن تگ کنونیکال را معین نمایید. کافی است در قسمت یوآست سئو هر محتوا به سراغ گزینههای Advance بروید و در نوار مربوط به Canonical Tag لینک مورد نظر خود را وارد کنید.
یکی دیگر از پلاگینهایی که در این زمینه بسیار موثر خواهد بود، رنک مث است. نحوه کار در این افزونه نیز مشابه روش قبلی است. کافی است نوار Canonical Tag را در بخش Advance بیابید و لینک صفحه اصلی را در آن بنویسید. با این کار سئو سایت شما به شکل چشمگیری ارتقا خواهد یافت.
نتیجهگیری
اگر شما هم در وبسایت خود صفحات و مطالب مشابهی دارید که نمیخواهید در عملکرد و خدمات سئو برای سایتتان تأثیر منفی بگذارند، بهتر است از روش کنونیکال تگ استفاده کنید. در اینجا میتوانید در میان صفحات مشابه، صفحه اصلی و مهمترین مطلب را انتخاب کرده و در دیتری موتورهای جستجو قرار دهید. با این کار موتورهای جستجوی مختلف مانند گوگل به خوبی میدانند که باید کدام صفحه را در نتایج جستجوی خود به نمایش در آورند.
کنونیکال تگ به بخشی از لینک URL اطلاق میشود که در واقع لینک مطلب اصلی است و درون آدرس مطالب فرعی قرار میگیرد. با این کار مخاطب به طور مستقیم به سمت همان محتوایی هدایت میشود که شما میخواهید. البته توجه داشته باشید که گوگل همواره طبق کنونیکال تگ شما عمل نمیکند و گاه خود به انتخاب مهمترین مطلب دست میزند. برای تعیین کنونیکال تگ، کافی است از افزونههای یوآست سئو و رنک مث استفاده نمایید.