یکی از چیزهایی که امروزه برای مالکان و وبمستر ها اهمیت دارد ایندکس گوگل است. درواقع، ایندکس شدن در گوگل برایشان اهمیتی بالا دارد. اما ایندکس گوگل چیست و چه کاربردی دارد؟ به چه دلیل برای مالکان و وبمستر ها حائز اهمیت است؟
ایندکس گوگل
کلمه ی انگلیسی Index به معنای فهرست و منظور از «ایندکس گوگل» فهرستی است که در اختیار گوگل قرار دارد. اگر دقیق تر بخواهیم بگوییم، منظورمات اطلاعات ثبت شده و فهرست شده است. امروزه برای دارندگان وب و توسعه دهندگان ایندکس شدن در گوگل اهمیت بالایی دارد. وقتی مطلبی در گوگل ایندکس میشود یعنی این مطلب ثبت شده و در صورت جست و جو شدن میشود آن را پیدا کرد. ایندکس درواقع یک تکنیک ساختاری است که در بازیابی سریع تر صفحات مورد نظر از پایگاه داده ها به کمک شما می آید.
نحوه کار موتورهای جست و جوی موتورهای گوگل
موتور های جست و جو سه بخش اصلی دارند؛
• بخش crawl یا خزیدن: برای یافتن محتوا در اینترنت، به هر لینک و کدی که برسند آن را بررسی می کنند.
• بخش index یا فهرست کردن: موتورهای جست و جو هر محتوایی که در فرایند Crawl یافته باشند را، ذخیره و سازماندهی می کنند. بهاین ترتیب، صفحات ایندکس شده برای پاسخگویی به سوالات کاربران، آمادهی ظاهر شدن میشود. به عبارتی، محتوایی مناسبت به کاربران عرضه میشود.
• بخش Rank: در این قسمت نمایش جست و جوی شما به شکلی دسته بندی میشوند که بهترین جواب را به شما دهند.
راه و روش کار موتور جست و جو
موتور جست و جوی گوگل مانند جغدی بیدار، تمام مدت سایت های مختلف را بررسی میکند تا اگر نسبت به آخرین بازدید تغییر کرده باشند، گوگل نسخه ی جدید را بازسازی کند. گوگل این نسخه های جدید را ذخیره سازی میکند. انجام این بخش به وسیله دو بخش خزشگر و ایندکسر صورت میگیرد. خزشگر لینک ها و آدرس های جدید را پیدا می کند، تمامی لینک های موجود در صفحه را شناسایی میکند، آن ها را به فهرست لیست ها اضافه میکند و به بازدید از صفحه ی بعدی می پردازد. از سوی دیگر ایندکسر محتویات صفحات سایت را برای زمانی که کاربری آن را جستجو میکند ذخیره میکند.
ایندکس شدن در گوگل به چه معناست
ایندکس شدن در گوگل به معنای این است که گوگل پس از بازدید و آگاهی از صفحات وبسایت محتویات آن را ذخیره می کند. وقتی گوگل این محتوای جدید را پیدا کند، این محتوا در صفحات جست و جو به نمایش در می آیند. زمانی ایندکس شدن صورت میگیرد که گوگل محتوای یک صفحه از سایت را در پایگاه دادههای خود ذخیره کند.
دلایل اهمیت ایندکس شدن در موتور جستجوی گوگل
اگر صفحات جدید سایت شما ایندکس نشده باشد، به زبان ساده از نظر گوگل وجود خارجی ندارند، بنابراین صفحات سایت شما تنها زمانی در گوگل ظاهر میشوند که ایندکس شده باشد و آن موقع در نتایج جست و جو ظاهر میشود.
روش های سرعت بخشیدن به ایندکش شدن در گوگل
• ایجاد نقشه سایت
• نصب Google Analytics
• تولید محتوا
• به اشتراک گذاشتن مطالب سایت
• ثبت آدرس سایت در موتورهای جستوجو
• ایجاد پروفایل در شبکههای اجتماعی
• معرفی نقشه سایت به ابزار Google Webmaster Tools
روش هایی برای قرار گرفتن سایت در لیست ایندکس
1. از سایت های دیگر لینک دریافت کنید و وقتی که گوگل آن سایت ها را بررسی می کند، خزنده آن سایت شما را هم مورد بررسی قرار میدهد و به این شکل شما ایندکس می کند.
2. با استفاده از نقشه سایت و معرفی لینک سایت خودتان به گوگل می توانید هنگامی که موتور جستجو صفحه اصلی شما را بررسی می کند، با استفاده از نقشه به دیگر صفحات هدایت شود و آن ها را ایندکس کنید.
سخن پایانی
همانطور که گفتیم، فرایند ایندکس شدن در گوگل زمانی اتفاقی می افتد که گوگل محتوای یک صفحه از سایت شما را در پایگاه دادههای خود ذخیره کند. در این مقاله راهکار هایی برای ایندکس شدن صفحات وبسایت شما بیان کردیم که امیدواریم برای ارائه خدمات سئو بهتر به کارتان بیاید.