پرمالینک در واقع همان URL است که در صفحه های وب سایت به کار می رود و از نام آدرس دامنه و بخش های دیگری تشکیل می شود که بعد از URL در سایت قرار می گیرد و این بخش شامل تاریخ نشر موضوع، تقسیم بندی مطالب و سایر موارد می شود و هرچه قدر این پرمالینک ساده تر باشد در نتیجه URL وب سایت راحت تر فهمیده و به اشتراک گذاشته می شود ما در این مقاله سعی داریم که به شما نکات بیشتری را در مورد پرمالینک گزارش دهیم پس با ما همراه باشید.
چه اصولی برای پرمالینک باید رعایت شود؟
پرمالینک ها بخش های مهمی از سایت محسوب می شوند که کاربران و موتورهای جستجوگر گوگل به آن ها توجه زیادی می کنند. حتی نوع پرمالینک هم بر دید موتور های جستجوگر گوگل و میزان اهمیت آن ها تاثیر زیادی می گذارد. اگر پرمالینک ها از کاراکتر های معناداری در آخر مقالات خود برخوردار نباشند نسبت به پرمالینک هایی که که کوتاه و مختصر هستند و یا از اصول سئو به خوبی پیروی می کنند دارای اهمیت و رتبه بالاتری هستند و برای اشتراک گذاری مناسب ترند.
در انتهای هر پرمالینک عددی قرار گرفته است که به عنوان شناسه تلقی می شود که طبق وردپرس در دیتابیس آن ثبت شده است. شاید گوگل بتواند محتوای آن صفحه از سایت را به خوبی متوجه شود ولی URL اگر به این صورت باشد هیچ گونه ارزشی برای سئوی سایت نخواهد داشت و حتی محتوای درون صفحه های سایت شما را آپدیت نخواهد کرد و کاربران تمایلی ندارند که دیگر آن را به اشتراک بگذارند.
این نوع URL هیچ گونه ارتباطی با محتوای شما نخواهد داشت و ارزشی برای آن ایجاد نمی کند، شناسه در رابطه با محتوای صفحه به مخاطبان هیچ اطلاعات خاصی را منتقل نمی کند.
ساختار پرمالینک چگونه انتخاب می شود؟
بهتر است ساختاری را برای پرمالینک انتخاب کنید که متناسب با نوع هدف بندی سایتتان باشد و اگر سایت مورد نظر شما یک سایت خبری باشد بهتر است از تاریخ نشر محتوا برای URL صفحات خود استفاده کنید. اگر می خواهید مطالب جامعی را درون سایت خود قرار دهید که همواره به روز باشد از تاریخ انتشار برای آن استفاده نکنید چون موجب می شود که مطلب دیگر جذابیت خود را از دست بدهد بنابراین بهتر است که برای سایت های خبری این موضوع به درستی رعایت شود.
بهتر است از یک پرمالینک ساده و شفاف استفاده شود مثل استفاده از نام دامنه و نام پست می تواند بهترین ساختار برای پرمالینک سایت شما باشد. حتی می توانید از URL برای پرمالینک خود استفاده کنید ولی امکان دارد URL شما کمی طولانی تر شود.
پلاگین ها و پرمالینک ها به چه صورتی هستند؟
افزونه پلاگین موجب می شود که بهتر بتوانید از امکانات سئو برخوردار شوید و کاربرانی که از وردپرس استفاده می کنند از آن بهره مند شوند. استفاده از این ابزار موجب می شود که تمام سختی های کار برطرف شوند و شما بتوانید سایتی داشته باشید که از لحاظ وردپرسی بسیار کامل باشد و تنظیمات مرتبط با پیش فرض پرمالینک آن را عوض نکنید هم چنین استفاده از پلاگین این امکان را به شما می دهد.
پلاگین ابزاری است که به شما این امکان را می دهد که دارای پرمالینک کوتاه تری باشید و شما می توانید از حرف های بیشتری استفاده کنید تا URL مختصرتری داشته باشید و در قسمت افزونه پلاگین و بخش تنظیمات می توانید از این امکانات استفاده کنید.
سعی کنید لینک های دائمی را مورد استفاده قرار دهید که بعدا تصمیم به تغییر آن ها نگیرید و اگر بخواهید لینک های قدیمی را به اشتباه به لینک های جدید بفرستید موجب پایین آمدن رتبه شما در صفحات سایت خواهد شد، بنابراین باید قبل از فعالیت درون وب سایت خود از ساختار پرمالینکی که قصد استفاده از آن را دارید به خوبی استفاده کنید، سپس اقدام به افتتاح سایت و راه انداختن موتو های جستجوگر آن کنید.
بهترین ساختار برای هر پرمالینکی چگونه می تواند باشد؟
بهترین ساختار استفاده از کلمات کلیدی مشابه و هم نام می باشد، اگر مقاله شما دارای سئوی منفی باشد باید از پرمالینک جمله سئوی منفی برای آن استفاده شود. هنوز مشخص نیست که اگر از کلمات کلیدی انگلیسی استفاده شود بهتر است و یا فارسی، از این لحاظ میان افرادی که کار سئو انجام می دهند اختلاف نظر های زیادی وجود دارد اما پرمالینک های انگلیسی به دلیل اشتراک گذاری راحت تر در سایت ها و شبکه ها اجتماعی مناسب تر می باشند.
معمولا لینک های فارسی زمانی که می خواهند به بک لینک تبدیل شوند و یا در شبکه های اجتماعی به اشتراک گذاشته شوند از لحاظ ظاهری تغییر می کنند و ظاهر نادرستی پیدا می کنند ولی باز هم اگر از پرمالینک های فارسی استفاده می کنید مشکلی برای شما ایجاد نمی شود.
برخی از سایت ها به نوع دیگری از پرمالینک ها احتیاج دارند مثلا برای سایت های خبری که روزانه تعداد زیادی مقاله منتشر می کنند باید ساختار پرمالینک ها به صورت تاریخی ثبت شود و معمولا نام نوشته بعد از قرار گرفتن تاریخ درون URL واقع می شود و مانع از تکراری شدن آن خواهد شد.
اگر دارای تعداد زیادی موضوع هستید هنگامی که تصمیم می گیرید ساختار پرمالینک خود را عوض کنید لینک صفحات آن تبدیل به لینک های جدید می شود و موجب می شود که صفحه هایی که قبلا وجود داشته اند حذف شوند و 404 ایجاد شود که اگر آنها به صفحات جدید 301 دوباره فرستاده نشوند مشکلاتی برای سئوی مقاله ایجاد خواهد شد.
بنابراین قبل از اینکه بخواهید پرمالینک خود را تغییر دهید باید افزونه YOAST SEA را نصب کرده و بعد ساختار آن را عوض کنید که این افزونه در دایرکت مجدد صفحه ها و ایجاد آدرس های قدیمی بر روی آدرس های جدید از شما اجازه می گیرد و خودش این کار را برای شما انجام می دهد.
نتیجه گیری
در این مقاله با معنای پرمالینک آشنا شدیم و دریافتیم که بر خدمات سئو شما چه تاثیری می گذارد و حتی با نحوه بهینه سازی آن برای سایتتان آشنایی پیدا کردید و پرمالینک ها در واقع همان URL صفحات هستند که معمولا تغییر می کنند و قابل استفاده در صفحات، سایت ها و یا پست ها می باشند.