لینک شکسته به لینکی گفته می شود که هنگامی که آن را در وب سایتمان باز می کنیم خطای 404 را به ما نمایش می دهد و هم چنین بر روی سئوی سایت تاثیر بدی می گذارد، اگر دارای سایتی هستید به طور قطع برایتان مهم است که کاربرانتان بتوانند به راحتی وارد سایت شما شوند و به مطالب،کالا و خدمتتان دسترسی پیدا کنند و به این ترتیب در دسته مخاطبان وفادار شما باقی بمانند.
اما اگر سایت شما دارای لینکی باشد که بعد از ورود به آن با خطای 404 مواجه شوند ترجیح می دهند از آن سایت بیرون بیایند بنابراین باید سعی کنیم به دنبال روش هایی باشیم که این چنین مشکلی برایمان پیش نیاید و به دنبال اصلاح کردن لینک شکسته خود باید باشیم.
لینک شکسته به چه نوع لینکی گفته می شود؟
در رابطه با لینک های شکسته به مالکان سایت معمولا هشدارهایی داده می شود اما برخی به این امر بی توجه هستند با اینکه با مفهوم لینک شکسته آشنایی دارند و معایب آن را می دانند. به طور کلی لینک های شکسته دارای تعریف آسانی هستند و زمانی که کاربر قصد استفاده از سایت شما را دارد و با خطای 404 روبرو می شود با این نوع لینک برخورد می کند که نشان دهنده عدم وجود آن صفحه می باشد.
لینک های شکسته چه نوع ماهیتی دارند؟
اگر سایتی دارای صفحات زیادی باشد معمولا بیشتر شاهد لینک های شکسته خواهد بود چون در این صورت مدیریت کردن این صفحات کار چندان راحتی نیست، در این گونه سایت ها مدیران در برخی مواقع تصمیم می گیرند که صفحاتی که قبلا درون سایتشان وجود داشته را پاک کنند و یا اساس یو آر ل آن را به طور کلی عوض کنند.
در برخی مواقع مالکان سایت یادشان می رود که فرآیند ریدایرکت را انجام دهند و گوگل هم در این زمینه کمکی نمی کند و به این ترتیب این لینک ها ناقص ایجاد می شوند بنابراین افراد باید کاملا متوجه این موضوع باشند.
علت نشان دادن لینک های شکسته چیست؟
هنگامی که کاربر یو آر ال سایت خود را اشتباهی وارد می کند و یا حرفی را اشتباه تایپ می کند ممکن است با خطای 404 مواجه شود بدین معناست که آن صفحه دیگر درون سایت وجود ندارد، این امکان هم وجود دارد که آدرس سایت به طور کلی تغییر کرده باشد و مدیر هنوز آن را ریدایرکت نکرده باشد، در این حالت به علت فایروال کاربر نمی تواند وارد آن سایت شود.
لینک شکسته چه تاثیری بر سئوی سایت دارد؟
برخی توجه نمی کنند که لینک های شکسته درون سایتشان وجود دارد چون تاثیر مخرب آن را بر صفحات سایت خود نمی دانند، اگر لینک شکسته در سایت شما وجود داشته باشد و به صورت مکرر نمایش داده شود موجب می شود که کاربر از سایت شما خارج شود و دیگر از سایت شما استفاده نکند.
این موضوع بیشتر در مورد کاربران تازه وارد صدق می کند که زمانی که با این خطا مواجه می شوند اقدام به بیرون آمدن از آن سایت می کنند و در نتیجه اعتبار سایت زیر سوال می رود و کاربر احساس می کند که آن سایت فاقد اهمیت و ارزش می باشد، این امر موجب پنالتی گرفتن سایت از طرف گوگل می شود و در نتیجه بر روی سئوی سایت تاثیر منفی خواهد گذاشت.
همواره این لینک های شکسته حضور دارند مهمتر از خسته کردن کاربران از آن سایت، سئوی سایت شما است که از اعتبار آن کاسته می شود و به این ترتیب هر زحمتی که برای تهیه آن سایت کشیده اید از بین خواهد رفت اگر به دنبال پیدا کردن این لینک ها باشید کار چندان سختی نخواهد بود و حتی به کمک ابزار هایی مانند آنالیتیکس هم می توانید به وجود این لینک ها درون سایت خود پی ببرید.
از طرفی میزان بانس ریت سایت شما را افزایش می دهد و به این شکل کاربر هیچ گونه رضایتی از سایت شما نخواهد داشت، نرخ بانس ریت به راحتی توسط ابزار تحلیلگر گوگل یعنی آنالیتیکس که رایگان است قابل بررسی می باشد.
چگونه می توان لینک های ناقص را برطرف نمود؟
می توان به کمک روش ریدایرکت کردن این مشکل را به طور کلی برطرف کرد برای لینک هایی که گوگل آن ها را ایندکس کرده است و دارای رتبه بالایی می باشند این موضوع از اهمیت بیشتری برخوردار خواهد بود.
ولی به طور کلی می توانید از این روش ها کمک بگیرید و این لینک های شکسته را برطرف نمایید:
- استفاده از ابزار هایی که لینک شما بررسی کنند: این ابزار ها فراوانند مثلا استفاده از ابزار آنالیتیکس یکی از این موارد است که اطلاعات لینک های معیوب را در اختیار شما قرار می دهد و یا می توانید از اکستنشن های گوگل کروم در این زمینه استفاده کنید که به کمک آنها لینک های درون سایت خود را پایش می کنید و آن هایی که مشکل دارند را برای شما مشخص می کنند.
- صفحاتی که دارای لینک های بیشتری هستند را بیابید: معمولا در این گونه صفحات لینک های شکسته بیشتری وجود دارند و در رابطه با پیدا کردن این گونه صفحات می توانید از ابزار های خاصی استفاده کنید تا در کوتاه ترین زمان ممکن این صفحات را برای شما شناسایی کنند و یا با کلمه کلیدی عبارت source را وارد سایت نمایید تا صفحاتی را به شما نشان دهند که دارای امتیاز بالاتری هستند و یا اینکه از سایت ahref استفاده کنید و سایت اصلی خود را وارد کنید و بعد وارد قسمت لینک شکسته شوید و اطلاعات کاملی را در مورد آن رویت کنید.
- می توانید این لینک ها را ریدایرکت کنید: البته این روش راحت نیست به خصوص در مورد سایتهایی که دارای صفحات بیشتری هستند بنابراین در هنگام استفاده از این روش بهتر است که تمامی لینک های سایت خود را ریدایرکت کنید و از ابزار های گوگل در این زمینه کمک بگیرید و یا در هنگام حذف یک صفحه آن را به صفحه دیگری لینک دهید.
انواع لینک های شکسته کدامند؟
شامل لینک های شکسته داخلی و لینک های شکسته خارجی می شوند، علت ایجاد لینک های شکسته داخلی می تواند تغییر کردن آدرس صفحه، کدنویسی و یا ایجاد لینک های نادرست، اشتباه تایپ کردن لینک، فایروال و غیره باشد و علت ایجاد لینک های خارجی می تواند پاک شدن آدرس و یا تغییر کردن آدرس مقصد باشد.
نتیجه گیری
در این مقاله سعی کردیم در رابطه با اهمیت و ساختن لینک های شکسته و تاثیر مخربی که بر روی سئوی سایت هایتان می گذارند صحبت کنیم. شما با استفاده از ابزارها و روش هایی که در این مقاله مطرح کردیم به راحتی می توانید لینک های شکسته وب سایت خود را تشخیص دهید و در جهت رفع آن اقدام نمایید و به این ترتیب به خدمات سئو و بهینه سازی سایت خود و بالا بردن رتبه خود در گوگل کمک بسزایی کنید.