برای اینکه موتور جستجور گوگل بتواند به درستی آنالیز خود را انجام دهد به یک سری ابزار هایی نیازمند است که شامل MERCHANT، GOOGLE ADS، Google Lighthouse می شوند، ما در این مقاله در رابطه با Google Lighthouse با شما صحبت خواهیم کرد با ما همراه باشید.
معنای Google Lighthouse چه می باشد؟
این عبارت به معنای فانوس دریایی گوگل است که به صورت کد باز و اتوماتیک میزان کیفیت و اعتبار صفحات وب سایت را مورد بررسی قرار می دهد. هم چنین موار دیگری هم چون میزان دسترسی، کارکرد و میزان موثر بودن صفحات را ارزیابی می کند و می گوید که چه شرایطی برای بهبود سایت شما مطلوب می باشد.
فانوس دریایی ابزاری است که برای وب سایت شما چند عدد بازرسی قرار می دهد که به کمک این بازرسی ها وب سایت شما آنالیز می شود، گزارشی در رابطه با کارکرد وب سایت تان در اختیار شما قرار می دهد تا به میزان کیفیت آن پی ببرید. از مهمترین فاکتور های رتبه بندی کردن گوگل که به تجربه کاربری مربوط می شود استفاده از ابزار گوگل لایت هوس جهت اطمینان از عملکرد وب سایت شما است که می تواند موثر باشد.
LIGHTHOUSE چه کاربردی دارد؟
شما به کمک لایت هوس گوگل می توانید میزان عملکرد سایت خود را ارزیابی کنید، در نسخه اولیه این اپلیکیشن تنها PROGRESSIVE WEB APP بررسی می شد، اما در نسخه دوم این اپلیکسیشن سئو و میزان کارکرد وب سایت هم قابل بررسی می باشد، هم چنین در نسخه سوم آن قالبی جدید به وسیله ابزار هایی برای اینکه کد های برنامه نویسی از طریق مرورگر کروم بررسی شوند به وجود آمده اند.
در LIGHT HOUSE به چه فاکتور هایی پرداخته می شود؟
فاکتور هایی که در گوگل مورد بررسی قرار می گیرند روی تجربه کاربر تاثیر زیادی می گذارند هنگامی که لایت هوس ارزیابی وب سایت را به اتمام رساند گزارشی از آن تهیه می کند که شامل تمامی مشکلات و راه حل هایی برای حل آن ها می باشد، در گزارش ها برای هر بخشی امتیازاتی قرار داده می شود که از 100 حساب می شوند. هر امتیاز به صورت یک نمودار دایره ای می باشد که درون آن وضعیت های ضعیف به صورت قرمز و وضعیت متوسط را به صورت نارنجی و خوب را به صورت سبز نشان می دهد.
تمامی فاکتور هایی که توسط گوگل لایت بررسی می شوند به 5 قسمت تقسیم می شوند که شامل موارد زیر می باشند:
- کارایی: مربوط به بارگذاری شدن وب سایت شما می باشد و مشخص می کند که سرعت بارگذاری وب سایت شما مطلوب است و یا خیر؟ شامل موارد زیر می باشد:
- FIRST CONTENT PAINT: به این فاکتور FCP گفته می شود و مشخص می کند هر متن محتوا چقدر زمان می برد که روی صفحه نمایش کاربران دیده شود. واحد اندازه گیری آن بر حسب ثانیه است و میزان امتیاز وب سایتتان را با توجه به FCP نشان می دهد.
- Speed index: میزان سرعت بارگزاری متن محتوای شما را بیان می کند و میزان سرعت بارگذاری صفحه را اندازه گیری می کند.
- Tim to interactive: این فاکتور مربوط به اولین باری می شود که کاربر قصد دارد بر روی لیست بازشونده شما کلیک کند.
- Estimated input latency: مرتبط با زمانی می شود که کاربر تصور می کند صفحه وب سایت شما قابلیت تعامل دارد و میزان این قابلیت را می سنجد. هر چقدر که زمان تاخیر پایین تر باشد باعث می شود که سرعت صفحه افزیش یابد و بیشتر در اپلیکیشن هایی از آن استفاده می شود که تحت وب هستند.
- Accessibility: این قسمت به ارزیابی و بررسی مشکلات متعددی که موجب می شوند کاربر نتواند به صفحه شما دسترسی پیدا کند می پردازد و با رنگ قرمز آن را نشان می دهد و شامل ارزیابی عنوان صفحه، رنگ های زمینه، پیش زمینه کنتراست و غیره می شود.
- Best practice: بهترین شاخص می باشد که نه تنها HTTPS را ارزیابی می کند و به بررسی حافظه پنهان، میزان امنیت پیوند های مقابل یکدیگر و سایز درست صفحه، موارد مربوط به کتابخانه های جاو و غیره پاسخ می دهد.
- سئو: اگر قصد داشتن وب سایتی را داشته باشید که دارای ترافیک مطلوبی باشد باید از قوانین گوگل پیروی کنید. در اینجا لایت هوس مواردی که بر روی سئو تاثیر می گذارند را مورد بررسی قرار می دهد تا هیچ اختلالی ایجاد نشو دو حتی در زمینه بهبود وب سایتتان به شما پیشنهاداتی نیز می دهد که شامل:
- صفحات وب سایت شما شامل mobile friendly می شود؟
- محتوای صفحات شما دارای title می باشد؟
- آیا صفحات وب سایت شما دارای توضیحات متا می باشد؟
- فونت و و اندازه قلم شما چگونه باید باشد تا برای محتوای متنی شما مناسب به نظر برسد؟
- برنامه وب پیش رونده: این برنامه مانند تمامی اپلیکیشن هایی که بر روی گوشی نصب می شوند می تواند بر بستر وب مورد استفاده قرار بگیرد. فاکتور پیش رونده به موارد مهمی چون نوع نشان دادن صفحات در گوشی همراه، بهره گیری از تگ viewport، تغییر کردن HTTP به HTTPS، سرعت بارگیری صفحات وب سایت و قدرت ارائه محتوای شما حتی در موراد آفلاین را ارزیابی می کند. اگر وب سایت شما به گونه ای طراحی شده باشد که از اپلیکیشن های حرفه ای وب برخوردار باشد بخش برنامه پیش رونده به گزارشات صفحه افزوده خواهد شد.
استفاده از افزونه کروم برای Google Lighthouse
گوگل لایت هوس را درون افزونه کروم جستجو کنید و آن را به کروم خود اضافه کنید و سپس بر روی نماد پازل که در قسمت راست بالای مرورگر شما قرار گرفته است کلیک کنید و لایت هوس را انتخاب کنید و بر روی ایجاد گزارش کلیک نمایید و در نتیجه گزارش شما در یک صفحه جدید باز خواهد شد.
نتیجه گیری
گوگل لایت هوس به شما خواهد گفت که از نظر گوگل صفحات وب سایت شما در چه جایگاهی قرار گرفته اند و به آن ها امتیاز می دهد. هرچند در میزان رتبه بندی صفحات شما در موتور جستجوگر گوگل تاثیری ندارد اما موجب می شود که بدانید تجربه کاربران از وب سایت شما چه بوده است؟ شما به کمک این ابزار می توانید در رابطه با نوع کارکرد وب سایت خود مطمئن شوید و برای بهبود آن به شما اطلاعاتی می دهد تا بتوانید مشکلات را از میان بردارید.
No comment